web-dill2

Bakteriebomber på skrivebordet

Kvinners arbeidsplasser inneholder langt flere bakterier enn hva du finner hos menn. Det hjelper ikke at de ser både renere og ryddigere ut. Og synderen er mat og kosmetikk! Dette kommer fram i en studie av over hundre amerikanske kontorer.

Publisert

Årsaken til at kvinner sprer mest bakterier henger delvis sammen med at de i større grad enn menn er i kontakt med barn. I hvert fall er dette regelen i USA.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Men den desidert viktigste årsaken - som antagelig er like gyldig her som der - er at kvinner oppbevarer mer mat og kosmetikk på arbeidsplassen.

Begge deler er ypperlig grobunn for ymse bakteriekulturer. Særlig kremer og lotioner er yndede yngleplasser, melder nettutgaven av svenske Dagens Industri.

Charles Gerba, som er professor i arbeidsmiljøvitenskap ved Universitetet i Tucson, Arizona, er overrasket over sine egne funn.

- Jeg trodde det var menn som var de største bakteriesprederne, sier han til det tyske magasinet Der Spiegel.

Likevel er ikke menn helt uskyldige. Særlig kroppsvarme lommebøker og håndholdte datamaskiner er høyeksplosive bakteriebomber hos herrer.

I gjennomsnitt fant professor Gerba mer enn 400 ganger så mange bakterier på skrivebordene som på toalettsetene.

Powered by Labrador CMS