Comac-Vispa

Liten gulvvaskemaskin gjør stor jobb

Driftsavdeling ved idrettsanlegget Ekeberghallen har halvert renholdstiden på tribunen. Endelig kan renholdet gjøres maskinelt.

Publisert

Ekeberghallen i Oslo er en av Norges mest trafikkerte idrettshaller. Den er i bruk alle dager i uka, fra tidlig morgen til sent på kvelden. Rundt 5000 mennesker kommer igjen denne hallen hver eneste uke. Det gir store utfordringer når det gjelder renholdet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vedlikholdet av tribunen tungt

Den aller største utfordringen har vært tribunen. Anlegget ble bygget i 1973, og tribunene er epoxymalt betong. Med 12 trinn på cirka 70cm bredde, og cirka 70 meter lange. Frem til nå har rengjøringen vært utført ved hjelp av kraftig vaskemiddel og mopp.- Vi har vel prøvd alt på denne tribunen. Blant annet med høytrykksspyler. Vi har såpelagt hele og så spylt av. Da ble det jo rent, men vi måtte jo jobbe hele natta for å få det til. Så vi har alltid falt tilbake til at mopp er det beste, forteller driftssjef Svein Hagberg.

Moppen ødelegger rygger

Renholdet med mopp i trappetribunene kan ta knekken på enhver rygg forteller de ansatte ved Ekeberg. Fordi den bygd slik den er blir arbeidsstillingen særlig krevende og belastende.

Ernst Ove Grongstad forklarer renholdet er spesielt krevende på grunn av håndspill i hallen.- Det blir så utrolig mye flekker. Særlig fra håndballklister. Det er nesten umulig å fjerne. I tillegg til at det er flekker fra brus, kaffe, og andre drikkevarer, forteller han.

Hagberg legger til at skiller mellom to typer håndballklister, den på tube og den på boks. Den på tube er som regel vannløslig og enklere å fjerne.- Den på boks er nærmest umulig å fjerne, vi konfiskere boksklister, men det ser ikke til hjelpe,forteller han.

Batteridrevet gulvvaskemaskin

Men det var før en liten maskin gjorde sitt inntog på det norske markedet.- Vi har prøvd maskiner før, men da med ledning. Denne som er batteridrevet er mye enklere å håndtere, og den blir brukt, forklarer Hagberg.Mer om denne saken kan du lese i utgave nummer 6 av Renholdsnytt.

Powered by Labrador CMS