Kun kunnskapssmitte på Soria Moria

Det eneste som skal smitte på kjøkkenet hos Soria Moria er gode rutiner, kunnskap og kompetanse.

Publisert

– Dette kjøkkenet er bygd for mat og renhold, og ikke bare for matlaging slik som eldre kjøkken er bygd, forteller kjøkkensjef, Thomas Bongard, mens han viser oss rundt.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Han, hotellsjef Lisbeth Aasland og soussjef Lars Otto Midtbø forteller at logistikken, utstyret, kjøkkenets oppbygging og rutiner til sammen sikrer at hygienen og matsikkerheten ivaretas.

Lystiltak mot smitte

På Oslos tak ligger kurs- og konferansehotellet Soria Moria. Rundt 50 000 gjester spiser her hvert år. De jobber kontinuerlig for å tilby sine gjester god og sikker mat.

I det nye kurs- og konferansebygget Senter for Bærekraft har de fasiliteter som kun er tre år gamle. Senter for bærekraft har et tilsynelatende gammelutseende i laft, men inne er det et topp moderne kjøkken. Planleggingen På dette kjøkkenet er hygienen grundig vurdert i planleggingen. Lyset skrus automatisk på når du kommer inn i rommet, og slokkes en stund etter at du forlater det.

Dette for å sikre at det blir færrest mulig berøringspunkter som kan føre til smitte.

- Kjøkken bygget for renhold

Også håndvaskene styres av fotoceller.

– Kjøkkenet er bygd slik at det skal være færrest mulige steder for skitt og urenheter å samle seg. Blant annet så går flisene på gulvet opp til sokkelen under alle benker, komfyrer, og skap. Og ingen av dem har bein, forteller soussjefen.

Vinduskarmene er også flislagte, og heller cirka 30 grader, for at det ikke skal bli oppbevaringssted som kan samle smuss. Taket er av et materiale som er lett å holde rent, i tillegg er røropplegget skjult for å lette arbeidet med renholdet.

Mer om kjøkkenet som er bygget for renhold, kan du lese om tidsskriftet Renhold som du kan laste ned her.

"
Powered by Labrador CMS